Heritage - Members & Patrons Room NHM


Previous Arrow Next Arrow



Images - Copyright of Natural History Museum

The project involves the complete remodel and refurbishment of a basement room and upper floors situated within the museum’s iconic Grade I listed Waterhouse Building.
 
This will create an exclusive new space spread over two floors in the Waterhouse towers, a new suite of rooms for members and patrons. With breathtaking views of London, these rooms offer exclusive spaces and feature specially curated displays.
 
We were awarded this project after the success of our Hintze Hall project.
Following extensive strip out and removal of lifts, staircases and floors, we refurbish and structurally alter staircases before constructing new lift shafts and mezzanine floors. We install new glass display showcases incorporated into a new glass staircase. Restoration and repairs were undertaken to the Grade I listed building fabric including doors, windows, ceilings and interiors.
 
Our joinery business, Falkus Joinery, manufactured new bespoke joinery including built in furniture and fittings. New building services were discretely installed.
 
The works are carefully programmed to minimise inconvenience for the typical 25,000 members of the public who visit the museum each day.
Project
Members and Patrons Room, Natural History Museum

Address
Cromwell Road, London SW7 5BD

Client
Natural History Museum

Architect
Dannatt Johnson

Contract Value
£2,200,000

Download PDF

Would you like to learn more about this build? Contact:

Jerram Falkus Construction Limited
14 Anning Street
London
EC2A 3LQ

Tel: 020 7729 2424
Email: info@jerramfalkus.com

Contact Us

020 7729 2424

Jerram Falkus Construction Limited
14 Anning Street
London
EC2A 3LQ

Twitter

Jerram Falkus @JerramFalkus
EETV featured on BBC London news
at 6.30pm yesterday as Barking and
Dagenham’s part solution to the
Housing shortage

Enquiries